Facebook

Miksi seurakuntamme tekee lähetystyötä?

Lähetystyön perusteet löytyvät suoraan Raamatusta. Jeesus sanoi: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni...” (Matt 28:19) Lisäksi Jeesus on sanonut: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Apt. 1:8)

Lähetystyö on alusta lähtien ollut seurakunnan peruselementti.

Lähetystoimikunta organisoi lähetystyötä

Hämeenlinnan vapaaseurakunnan lähetystoimikunnan tavoitteet ovat
- tehdä lähetystyötä ja lähettejämme tunnetuksi omassa seurakunnassamme
- olla yhteydessä seurakunnan lähetteihin
- ideoida/edistää varojen keräämistä lähetystyöhön sekä
- suunnitella/järjestää lähetysaiheisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Seurakunnan nimikkolähetit Linnea ja Pauli Lindelöf

Linnea ja Pauli Lindelof

Lindelöfit työskentelevät Thaimaassa kansainvälisen lähetysjärjestö WEC:n(Worldwide Evangelization for Christ) työyhteydessä. Lähettikuulumisia voi lukea heidän blogistaan.

Seurakunnan aiemmat lähetit Eeva ja Pekka Paukkala

Paukkalat työskentivät Equadorissa Napo-joen viidakkoalueella uusien alueiden ja ihmisryhmien tavoittamiseksi. Työ oli evankelioimistyötä ja uusien uskovien opetuslapseuttamista. Myös pyhäkoulutyötä tehtiin laajamittaisesti. Bella Vistaan on syntynyt seurakunta ja sinne on myös rakennettu kirkko paikallisin voimin. Paukkalat ovat palanneet viimeiseltä kaudeltaan

Rukouslähettimme on myös Maarit Eronen, joka työskentelee Etelä-Afrikassa kristillisessä medialähetysjärjestössä. /> Seurakuntamme nuoret ovat mukana hänen kannatusrenkaassaan.

Katso tästä Maaritin ystäväkirje.

Haluatko mukaan lähettäjäksi tai lähtijäksi?

Jos seurakunnalla on oma lähetystyöntekijä (tai lähetystyöntekijäpariskunta tai lähetysperhe), silloin jokainen seurakuntalainen on automaattisesti lähettäjä. Lisäksi kuka tahansa seurakuntalainen voi liittyä jonkun lähetystyöntekijän kannatusrenkaaseen vaikka lähetystyöntekijä ei kuuluisi omaan seurakuntaamme.

Suomen Vapaakirkko edellyttää, että ns. karriäärilähetti on suorittanut lähetystyöntekijän tutkinnon Suomen teologisessa opistossa, joka sijaitsee Santalassa, Hangossa. Seurakunnan lähetiksi tullaan siten, että vanhimmisto valitsee uuden lähetystyöntekijäehdokkaan ja suosittelee häntä seurakunnalle. Lopullisen valinnan tekee seurakunnankokous. Lähetillä tai lähettipariskunnalla voi taloudellisista syistä olla useita seurakuntia kannattajina ja tukijoina.

Mitä muuta on tärkeä tietää lähetystyöstä?

- Jos olet nuori, voit osallistua aktioon tai muuhun lyhytaikaiseen projektiluonteiseen ulkomaille suuntautuvaan työhön.

- Kummilapsityö: voit ottaa kummilapsen tai -nuoren jostakin kehitysmaasta ja tällä tavalla auttaa paikallisen lapsen tai nuoren kouluttamisessa.      Kummille ei ole ikärajoituksia. Vapaakirkon kummilapsityötä koordinoi Kehitysmaiden Lasten Koulutustuki ry (KLK).

- Voit tehdä lähetystyötä omassa maassamme maahanmuuttajien keskuudessa.

- Kotimaahan palanneet entiset lähetit voisivat hyödyntää kielitaitojaan täällä olevien maahanmuuttajien parissa.

- Maassamme on saatavilla runsaasti erikielistä kirjallisuutta ja Raamattuja, joita voi hankkia ja antaa sopivassa tilanteessa esim. lahjaksi. Hyödynnetään tätä arvokasta työmuotoa.

- Kysellään, mikä on minun paikkani ja mitä minä voisin tehdä lähetystyön saralla. Etsitään uusia näköaloja niin omassa elämässämme kuin seurakunnankin toiminnassa.

Lähipäivien tapahtumia

maalis
19

ma 10:00 - 12:00

maalis
19

ma 18:00 - 20:00

maalis
20

ti 10:00 - 12:00

maalis
20

ti 18:00 - 19:00

maalis
21

ke 08:15 - 09:30

maalis
21

ke 10:00 - 12:00

maalis
21

ke 18:00 - 20:00

maalis
22

to 10:00 - 12:00

Paikalla 55690 vierasta ja ei kirjautuneita