Facebook

Mitä Alfa-kurssi on?

A = avoin kaikille elämän ja kristinuskon peruskysymyksistä kiinnostuneille
L = luentoja ja leppoisan hauskaa yhdessäoloa
F = fanaattisuus ei kuulu Alfaan
A = ateriat ja avoimuus ovat Alfa-kurssin ydintä

Alfa-kurssilla pyritään antamaan mahdollisuus tutustua kristilliseen uskoon ystävällisessä ja rennossa ilmapiirissä, jossa voi vapaasti kuunnella ja keskustella, kysyä ja asettaa kyseenalaiseksi, oppia uutta ja saada oivalluksia.

Alfa-kurssi kokoontuu kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Kurssin puoliväliin sijoittuu Alfa-viikonloppu, jonka luennot käsittelevät Pyhää Henkeä ja joka monille muodostuu kurssin ehdottomaksi kohokohdaksi. Kurssin päätteeksi vietetään kaikkien rinnakkaisten kurssien yhteinen päätösjuhla runsaine illallisineen, jonne kurssilaiset voivat kutsua mukaan myös perheenjäseniään tai ystäviään.

Itse kurssi on ilmainen, mutta jokainen voi mahdollisuuksiensa mukaan osallistua työkirja- ja ruokailukustannuksiin vapaaehtoisin lahjoituksin.

Näin Alfa alkoi

Alfa-kurssi sai alkunsa vuonna 1977 lontoolaisessa Holy Trinity Brompton-seurakunnassa, jossa pastori Charles Marnham kehitti neliviikkoisen kurssin kristinuskon perusteiden opettamiseksi uudella tavalla, joka sopi kristinuskon juuri löytäneille. Sittemmin kurssi pidennettiin 10-viikkoiseksi ja mukaan lisättiin Pyhää Henkeä käsittelevä viikonloppu. 1990-luvulta alkaen Nicky Gumbel on kehittänyt kurssia ja siinä käytettävää materiaalia edelleen.

Kursseja pidetään n. 165 eri maassa ja materiaalia on julkaistu 87 virallisella kielellä.
Vuodesta 1992 lähtien kurssin käyneitä on arviolta yhteensä yli 13 miljoonaa. Yksittäisen kurssin osanottajamäärä vaihtelee muutamasta jopa 500 henkeen.

Hämeenlinnan vapaaseurakunta oli yhtenä ensimmäisten joukossa aloittamassa Alfa-toimintaa v. 1996. Samanaikaisesti meillä voi olla meneillään useita rinnakkaisia kursseja kirkolla, vankilassa ja lähiympäristössä, joista osa iltaisin ja osa päivällä.

Kurssilla saa kysellä ja kertoa mielipiteensä

Kurssi-illan aikana syödään yhdessä, lauletaan ja kuunnellaan kristinuskon keskeistä teemaa käsittelevä alustus, jonka herättämistä kysymyksistä sitten kahvin jälkeen keskustellaan pienryhmissä. Kurssia leimaa rento ilmapiiri, jossa voi vapaasti kysellä ja ilmaista mielipiteitään.

Alustusten aiheet:

Kuka Jeesus on?
Miksi Jeesus kuoli?
Miten on mahdollista uskoa?
Miksi ja miten rukoilen?
Miksi ja miten lukisin Raamattua?
Miten Jumala johdattaa meitä?
Kuka Pyhä Henki on?
Mitä Pyhä Henki tekee?
Miten täyttyä Pyhällä Hengellä?
Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
Miten voin vastustaa pahaa?
Miksi ja miten kertoisimme toisille?
Vieläkö Jumala parantaa?
Entä sitten seurakunta?

Vetäjinä seurakuntalaisia

Kurssin vetäjätiimi koostuu seurakuntalaisista, jotka ovat itse käyneet kurssin aiemmin ja nyt haluavat puolestaan palvella uusia kurssilaisia lahjoillaan eri tehtävissä, kuten kurssin ja keskusteluryhmien vetäjinä, musiikissa, keittiöllä ja muissa käytännönjärjestelyissä. Samoin alustusten pitäjät ovat seurakuntalaisiamme, kokeneita kristittyjä, joista monet ovat saaneet myös teologista koulutusta.

Kaikki mahtuvat Alfaan

Kursseille voivat tulla kaikki, nuorista ikäihmisiin saakka. Aika ajoin järjestetään nuorille oma ryhmä tai kurssi.

Erityisesti kurssit on tarkoitettu niille, jotka

  • haluavat tutustua syvemmin kristinuskoon
  • ovat vasta äskettäin löytäneet uskon
  • eivät ole tottuneet käymään kirkossa
  • haluavat virkistää tietojaan kristinuskosta

Miten pääsee mukaan?

Alfaan pääsee mukaan ilmoittautumalla seurakunnan toimistoon tai pastoreille. Kurssit alkavat yleensä syyskuun alkupuolella. Kursseista tiedotetaan mm. Kaupunkiuutisissa, seurakunnan nettisivuilla ja Seurakuntaviestissä.

Kurssille tulo kannattaa: sieltä saa kiinnostavaa opetusta, uusia ystäviä ja voi löytää elämälleen aivan uuden tarkoituksen ja suunnan.

Seuraava Alfa alkaa 25.9. klo 18.30


 

Lähipäivien tapahtumia

maalis
19

ma 10:00 - 12:00

maalis
19

ma 18:00 - 20:00

maalis
20

ti 10:00 - 12:00

maalis
20

ti 18:00 - 19:00

maalis
21

ke 08:15 - 09:30

maalis
21

ke 10:00 - 12:00

maalis
21

ke 18:00 - 20:00

maalis
22

to 10:00 - 12:00

Paikalla 55721 vierasta ja ei kirjautuneita